بررسی-هزینه-ها-و-سودآوری-کارواش
در سرمایه گذاری های افراد ثروتمند ارزیابی بازگشت سرمایه قبل از شروع کار اهمیت زیادی دارد. راه اندازی کارواش یکی از روش های مناسب برای سرمایه گذاری است که مدیریت و طراحی صحیح آن می تواند به بازگشت سرمایه منجر شود. در این زمینه آگاهی از تمامی هزینه ها و میزان کسب درآمد و برآورد اولیه هزینه های خرید تجهیزات و مکان ضرورت دارد. کارواش ها از نظر نحوه عملکرد و تجهیزات مورد استفاده در دو دسته کارواش دستی و کارواش اتوماتیک قرار می گیرند. کارواش دستی برای شستشوی خودرو از تجهیزات فشار قوی بهره می برد و مدل های اتوماتیک از دستگاه مکانیزه دارای برس های هوشمند استفاده می کنند.
هزینه های اولیه کارواش
برآورد هزینه های اولیه ساخت و طراحی کارواش، اولین گام در جهت راه اندازی کارواش می باشد. برای شروع این کار، ابتدا باید نوع کارواش یعنی کارواش اتوماتیک یا دستی انتخاب شود. کارواش دستی دارای تجهیزات کمتری است اما مدل های اتوماتیک به تجهیزات بیشتر و پر هزینه تری نیازمند هستند. به غیر از هزینه تجهیزات کارواش، هزینه اولیه اجاره یا خرید محل، هزینه تبلیغات و هزینه استخدام نیرو بایستی مد نظر قرار گیرد. برای کارواش دستی هزینه های ضروری اولیه شامل تجهیزات فشار قوی، پمپ، لوله کشی، جاروبرقی، مواد شوینده، محل تخلیه آب و هزینه دلخواه سیستم بازیابی و تصفیه آّب می باشد. اما در مورد کارواش اتوماتیک هزینه های ضروری اولیه تجهیزات شامل دستگاه و متعلقات آن، هزینه راه اندازی و هزینه های اختیاری مرتبط با افزودن تجهیزات جانبی و دلخواه و سیستم های بازیابی و تصفیه آب می گردد. تمامی این تجهیزات دارای یک هزینه ثابت و مشخص اولیه هستند که بایستی توسط سرمایه گذار برآورد شوند.
هزینه های ثابت کارواش
بعد از برآورد هزینه های اولیه کارواش، نوبت به بررسی هزینه های ثابت می شود. یکی از هزینه های ثابت کارواش، دستمزد نیروی خدماتی است که در پایان هر ماه باید پرداخت شود. این هزینه در پایان هر ماه ثابت بوده و به تعداد نیروی خدماتی در حال کار بستگی دارد. بعضی از کارواش ها مانند کارواش اتوماتیک به یکی دو نیرو و بعضی دیگر مانند کارواش دستی به تعداد نیرو های بیشتری نیازمندند. هزینه تجهیزات بخش های اداری و محوطه سازی، تبلیغات و بیمه از دیگر هزینه های ثابت راه اندازی کارواش می باشند.
هزینه های متغیر
بخش دیگری از هزینه های کارواش به هزینه هایی مصرفی مربوط می شود که بسته به میزان عملکرد متفاوت است. این هزینه ها شامل هزینه برق، گاز، آب و مواد شوینده مورد استفاده در کارواش و هزینه های نگهداری و سرویس تجهیزات مورد استفاده می باشد. هزینه برق کارواش مرتبط با هزینه های تجهیزات نیازمند الکتریسیته در طول روز است. سیستم های دمنده خشک کن کارواش بیشترین هزینه برق را به مجموعه تحمیل می نمایند. هزینه آب و مواد شوینده نیز بایستی بطور تقریبی برای یک ماه تخمین زده شده و جز هزینه های متغیر آورده شود. تجهیزات کارواش در بازه های زمانی مشخص و بعد از مدتی نیازمند بازبینی و تعمیر هستند. هرچه تجهیزات بیشتر استفاده شوند، بازه های زمانی تعمیر و نگهداری کارواش کوتاه تر خواهد بود.
جمع بندی
در جمع بندی کلی باید مجموع هزینه های ثابت و اولیه به همراه هزینه تجهیزات کارواش برآورد شود. سپس درآمد کارواش با متوسط قیمت 20 هزار تومن برای کارواش دستی و مبالغ بالاتر برای کارواش اتوماتیک هر فرآیند شستشو تعیین گردد. تفاوت میزان درآمد تخمین زده شده با هزینه های راه اندازی کارواش، سودآوری مجموعه را تعیین خواهد کرد. با افزودن بعضی خدمات اضافی مانند خدمات واکس زنی برای بدنه خودرو یا زیرشویی درآمد بیشتر از این مقدار خواهد شد.